Suggesties

foto: Wil Driessen

Wat kan er beter aan het hondenbeleid?

Dat het hondenbeleid niet goed is, daar zijn de meeste hondenbezitters het over eens. Maar wat kan er beter? Waar kunnen bijvoorbeeld wandelroutes komen? Waar kunnen stukken groengebied vrij gegeven worden voor loslopende honden? Welke losloopgebieden kunnen groter? En welke losloopgebieden zijn niet geschikt doordat ze onveilig zijn? Op welke plek is beslist nog een prullenbak nodig? enz enz

Schrijf hier al je ideeen op voor verbeteringen >>>>>>  Hoe klein de suggestie ook is, het is toch zinvol dat je hem doorgeeft, zodat we alle suggesties kunnen bundelen en kunnen inbrengen bij de evaluatie van het beleid.

60 reacties op Suggesties

  1. wim pieterman zegt:

    Aan Blaffertje, de reden dat wij onze hond 2x per dag uitlaten is dat wij dan een uur met hem lopen. De andere tijd, dus overdag, kan hij vrij en blij in onze tuin rennen, spelen en luieren. Overigens, verwijder is de balk in je eigen oog….

  2. wim pieterman zegt:

    Laten we eens aan de overlast van katten doen, Wij hebben 1 hond, wordt keurig 2x per dag uitgelaten. Keurig aan de riem en in het /terreurslachtoffers mag hij vrij rennen. Maar eenmaal thuis stikt het van de katten, wel een stuk of 15 achter ons huis. Sommige mensen hebben 3 katten, die overal schijten. Ook in onze tuin. Het stinkt verschrikkelijk. En wat doen we er aan? Niks…..

    • Blaffertje zegt:

      Laat u uw hond maar twee maal per dag uit?
      Is daar misschien een speciale reden voor?
      Het is beter voor iedere hond minstens vier maal daags uitgelaten te worden.
      Dierenartsen raden aan dat er niet langer dan tien uur tussen de uitlaat beurten mag zitten i.v.m. schade aan de nieren.
      Zie deze vraag van mij niet als kritiek, maar soms weten mensen dat gewoonweg niet.

  3. Elisa zegt:

    Speciale gebieden, zoals het strandje bij Hoogkerk zijn ideaal. Daarbij kunnen honden uitjes met de bus/trein natuurlijk ook worden gestimuleerd. Bij de NS koopt ik regelmatig een dagkaart voor mijn hond, waarmee ik naar het strand of bos kan. Meen dat dit ongeveer 3 euro kost.

    Mogelijke oplossingen naar mijn mening zijn:
    -Hondengebieden/veldjes
    -Poepzakjes
    -Evenementen voor liefhebbers
    -Stimuleren van reizen
    -Werken met periodes.. dus in de zomer geen honden in bepaalde gebieden, maar in de overige seizoenen is dit meestal geen probleem. Er wordt in de koudere periodes toch geen gebruik gemaakt van bijvoorbeeld het strand.
    -Bordjes voor velden waar geen honden mogen komen.

  4. rex zegt:

    er komen geen speciale vuilnisbakken voor honden poep en/of voorzieningen hiervoor.
    de boas moeten ergens vaan betaald worden.
    dit gebeurt uit de boetes hondenbezitters.
    en zo dragen we bij aan de werkgelegenheid.
    het is als vragen aan de verzekeringsmaatschappijen of ze fietsen diefstal voor altijd op willen lossen.
    als dit zou lukken , aan wie moeten ze dan nog diefstalverzekering voor fietsen verkopen?

    zo werk de carrousel die de B.V. Nederland heet.
    niet druk maken gewoon zakje mee.

  5. Tom zegt:

    Wat betreft de overlast van hondepoep, is gemakkelijk op te lossen. Iedereen moet zonder last van anderen kunnen lopen op de stoep. Als honde eigenaren niet de verantwoordelijkheid nemen is de volgende aanpak.
    Neem van de honden die met een chip zijn DNA af. Zo is de eigenaar op te sporen. Als het geld gaat kosten voor de eigenaar zal het snel opgelost zijn. Gemeente kunnen dan wel zorgen voor poepzakjes en bakken waar deze achter gelaten kunnen worden. Voor de overheid/ gemeente kost dit uiteindelijk minder geld. En nog belangrijker samenhorigheid in de maatschappij.

    • Fenna zegt:

      Dus alle hondenbezitters met een ongechipte hond hebben dan vrij spel.
      Dat gaat dus niet werken.

      Volgens de rechtbank mag een gemeente hondenbelasting heffen omdat zij (gemeente) verplicht zijn de hondenpoep op te ruimen en middelen (zakjes/bakken) aanbied om de poep eventueel door de eigenaar te laten opruimen, maar dat doen ze hier niet.
      Daar heeft onze gemeente een andere creatieve oplossing voor bedacht ; stel BOA’s aan die als volgt de hondenbezitter op de hielen zit om de hondenpoep op te ruimen.
      Maar de hondenbezitter heeft al voor het opruimen betaald door middel van de hondenbelasting en mag nogmaals een vette boete betalen als hij/zij de poep laat liggen, maar ja die boete wordt weer gebruikt voor het salaris van de BOA omdat de BOA helemaal niet uit kan en alleen maar geld kost.

      De gemeente zou eens de hondenbelasting moeten gaan gebruiken waar het voor bestemd is en niet voor kapotte putdeksels, gaten in de bestrating ect. waar iedereen eigenlijk voor zou moeten betalen middels een ingezetenen belasting van ongeveer 10 euro per jaar.
      De hondenbelasting wordt nu aangewend voor zaken waar ook een hondenhater van profiteert en dat zou niet zo moeten zijn.

    • Lieke zegt:

      Ik kwam vanochtend weer erg veel hondenpoep midden op de stoep tegen, dus heb ik op de website van de gemeente bij ‘hondenbeleid’ het reactieformulier ingevuld. Ik dacht, misschien slim als ik het ook even met jullie deel. Ik ben benieuwd wat jullie van mijn suggesties vinden:

      “Ondanks de opruimplicht kom ik de laatste tijd regelmatig hondenpoep tegen, vaak midden op de stoep. Ik woon sinds december in De Wijert. Zelf krijg ik binnenkort een pup, en ik heb hiervoor bijna twee jaar een hond gehad. Mijn tip om dit probleem te verminderen, is om op de routes waar veel honden komen (in de Wijert is dat vooral het gebied rond het winkelcentrum en rond de waterpartijen bij de Hora Siccemasingel) duidelijk herkenbare hondenpoepafvalbakken te plaatsen, en op die bakken te vermelden dat er een opruimplicht geldt. Als er voldoende budget is, zouden hondenpoepzakjes ook nuttig zijn (ik denk dan aan milieuvriendelijke papieren, uitvouwbare zakjes, die bijvoorbeeld in Haren in het plantsoen tegenover het politiebureau hingen). Deze zakjes kunnen bij de afvalbakken worden geplaatst (erin worden verwerkt), zodat er echt geen reden meer is om de poep niet op te ruimen. Als dit echter geen verbetering oplevert, denk ik dat er strenger moet worden gehandhaafd door BOA’s, al vind ik dat echt een laatste redmiddel.

      Verder heb ik een opmerking over de losloopgebieden: hier in de Wijert zijn er erg weinig van deze gebieden, de dichtstbijzijnde zijn langs de autoweg en langs de Helperzoom. Ik zou het een goed idee vinden om wat meer in het centrum van de Wijert een loslooproute aan te leggen, bijvoorbeeld langs de Hora Siccemasingel (ik denk dan aan de strook langs de waterpartijen). Wat ook een optie zou zijn, is om een aantal groenpartijen tussen flats als losloopveld aan te wijzen (eventueel tussen bepaalde tijden, zodat de bewoners er zo weinig mogelijk overlast van hebben, en met een duidelijk aangegeven hondenpoepafvalbak). Dit zijn vaak best grote grasvelden, die nauwelijks worden gebruikt.”

      • Jessica zegt:

        Hoi wij wonen in oosterhogebrug. Maar ook hier niks aan voorzieningen. Als loslopende gebieden of prullenbakken voor het opruimen van hondenpoep of automaten waar je zakjes uit kan pakken. En we betalen wel 125 euro hondenbelasting per jaar. Terwijl dit allemaal wel bij me ouders is geregeld en die betalen maar 50 euro hondenbelasting per hond in Gelderland.
        Ik vind het echt te belachelijk voor woorden. Zo is een hond houden minder leuk vond ik.

    • rex zegt:

      regels zijn er alleen voor mensen die zich hieraan houden.
      zij die dit niet willen lopen er gewoon om heen,
      en geen CSI oplossing gaat deze mensen van gedrag veranderen.
      straks maar een idkaart voor alle honden en inburgeringscursus voor integreren hond/mens.

      Nederland staat all strak van de regels, en jij wil er nog meer?
      en de vogels dan? waar vliegen die heen? en wie heeft daar last van?
      saamhorigheid? ik noem het beperken van vrijheid.

  6. Rex zegt:

    mijn stand punt is gebaseerd op de veiligheid van de hond. en zou graag zien dat dealers en criminelen veroordeeld voor geweld,s delicten een verbod krijgen deze honden te bezitten.

  7. Inger zegt:

    Een goed hondenbeleid door de gemeente kan inderdaad een hoop leed voorkomen. Iedereen kan niet alleen zomaar een hond kopen, iedereen kan ook zomaar een hond laten verwekken en verkopen. Ik denk dat het goed zou zijn wanneer honden alleen nog maar verkocht zouden kunnen worden door erkende fokkers, en dat er ook echt controle en toezicht is op die fokkers. Want er gaat ook een heleboel mis bij de zogenaamde erkende fokkers. Vervolgens zou iedereen die een hond aanschaft een “hondenbewijs” moeten halen. Zoals een rijbewijs betekent dat je bevoegd bent om zelf auto te rijden, zou een “hondenbewijs” moeten aantonen dat je je hond goed onder controle hebt. Alleen mensen met een zogenaamd hondenbewijs mogen hun hond los laten lopen. Zo kan een goed luisterende hond (met een oplettende baas) gewoon rondscharrelen. Discriminerende maatregelen zoals de algemene aanlijnplicht komen volgens mij voort uit het feit dat overheden te weinig aandacht geven aan de overlast die veroorzaakt wordt door honden. Bij gebrek aan aandacht wordt een hele groep maar over één kam geschoren en daarmee wordt een grote groep welwillende, sociale, diervriendelijke hondeneigenaren en hun hond tekort gedaan. Bovendien lost de maatregel niks op. De onwetendheid bij sommige eigenaren blijft en sommige honden vertonen misschien wel meer agressief gedrag, juist doordat ze te weinig kans krijgen om los te lopen, los te snuffelen en te spelen met andere honden.

    Volgens mij is het ook niet goed om alle eigenaren van een bepaald hondenras over één kam te scheren. Ik woon in de Oosterparkwijk, en ik weet dat er best asociale types rondlopen die hun hond ongegeneerd achter de ganzen aan laten rennen. Maar er zijn ook eigenaren bij van pitbull-achtige honden die hun hond steeds angstvallig aan de lijn houden omdat ze hun eigen hond niet vertrouwen. De meeste van deze mensen schaffen natuurlijk geen hond aan omdat hij zo lekker agressief is, maar hebben het idee dat ze er met de juiste opvoeding wel iets van kunnen maken. En als dat dan lastig blijkt, schamen ze zich en doen ze verwoede pogingen om er iets aan te doen. Maar als je eenmaal zo’n hond hebt, en je weet niet wie je kan helpen, wat moet je dan?

    Ik hoop dat de gemeente onze hondenbelasting ooit gaat gebruiken voor het maken en uitvoeren van beleid. Hondeneigenaren het halve park door laten lopen met een zakje hondenpoep en bekeuringen uitdelen aan mensen die hun hond keurig netjes (los) naast zich hebben lopen, dat is natuurlijk geen beleid. Wil de gemeente dat er echt iets gebeurt, dan zou een eerste goede stap kunnen zijn dat Groningers die hun hondenbelasting hebben betaald gratis naar hondentraining mogen en hun hond gratis mogen laten steriliseren. Hondenbelasting is dan ineens heel logisch en heel goed te rechtvaardigen. (Dan zou er zelfs ook kattenbelasting gevraagd kunnen worden.)
    Een hoop bijtincidenten zouden voorkomen kunnen worden als mensen meer weten over hondengedrag. Er lopen veel hondeneigenaren rond die geen idee hebben waarop ze moeten letten bij hun hond, en waardoor hun hond bijtgedrag vertoont. Dit kan allemaal geleerd worden tijdens een training.

    Verder ligt de eerste verantwoordelijkheid voor de hond natuurlijk bij de eigenaar. Die moet er tijd en aandacht aan geven, en die moet stappen ondernemen als het niet zo lekker blijkt te lopen met de hond. Als iedere hondenbezitter allereerst zijn eigen verantwoordelijkheid neemt, dan wordt het voor de politie ook makkelijker om die paar hondeneigenaren die het park willens en wetens onveilig maken aan te pakken.

  8. Fenna zegt:

    @ Rex.
    Zo’n wapenvergunning zou ook een mogelijkheid zijn alleen lijkt mij een penning aan een halsband sneller te controleren voor een andere honden bezitter, het is zichtbaarder.
    Ik zou het ook een goede zaak vinden dat iedere aspirant hondenbezitter een test moet doen om te bewijzen dat hij of zij geschikt is om een hond te houden.
    Iedere knurft kan een hond aanschaffen als of het een pak suiker is, zoals jij zegt Rex, kan ook een onzekere puber een (vecht)hond aanschaffen
    De serieuze fokker zou daarin een eerste vangnet kunnen zijn, die kan ook een inschatting maken of de hond past bij de nieuwe baas.
    Iemand die geen ervaring heeft met honden, moet ook niet met een “moeilijk” ras beginnen, iedere hond kan je compleet verknoeien en agressief maken als je er niet goed mee om gaat.
    Ik ken meer mensen met een klein “schattig keffertje” die meer problemen veroorzaken dan een verstandige baas met een pitbull.

    • Lucy Pijttersen zegt:

      @ Rex en Fenna:
      Een wapenvergunning vanwege een mogelijk valse hond? Ik denk niet dat het er op straat dan veiliger door wordt! Het doet me denken aan een kanonskogel om een mug dood te slaan. Ik zie meer heil in een verplichte cursus voor iedereen die een hond wil aanschaffen. Netl als bij een rijbewijs: zoals je pas achter het stuur mag als je bewezen hebt dat je kunt rijden, zou je pas een hond mogen nadat je hebt bewezen dat je ermee om kunt gaan en de regels voor verantwoord hondenbezit kent.
      Maar zoiets is verre toekomstmuziek.

  9. Karin zegt:

    Ik heb een suggestie waar misschien niet iedereen het mee eens is, maar ik zou graag willen zien dat ‘vechthonden’ (pitbulls, staffords etc) verplicht een muilkorf moeten dragen in de stad Groningen. Hier in de buurt is vorige week een hond doodgebeten door twee enorme pitbulls en die twee honden lopen nu weer gewoon hier in het park. Nog steeds zo vals en agressief en zónder muilkorf. En er lopen veeeeeel meer valse honden hier in de buurt, waarvan die honden 9 van de 10 keer pitbulls zijn. Als mensen per sé zo’n hond willen hebben, prima, maar ik en mijn hond hoeven daar niet de gevolgen van te ondervinden. Doe ze een muilkorf om aub. (ik heb begrepen dat dit tot 10 jaar geleden ongeveer al zo was..die honden mochten nergens los, maar ik begreep ook dat deze wet daarna is opgeheven omdat er toch nooit incidenten plaatsvonden??? Geen incidenten met die honden komt dan toch door de goede controle op die beesten???)

    • Fenna zegt:

      Ben ik met je eens en als ze (want er zijn ook vriendelijke pitbulls) wel goed opgevoed en sociaal zijn, een herkenbare penning of halsband dragen die je alleen kan krijgen na dat hij getest is o.i.d..
      Ook hondenbezitters zouden een soort diploma moeten hebben dat een bewijs mag zijn dat hij of zij geschikt is om een hond te houden, want er lopen legio hondenbezitters rond die denken verstand van honden te hebben, maar totaal niet geschikt zijn een hond te hebben.
      Dan los je dat probleem ook direkt op.

      • Rex zegt:

        in Duitsland is er in bepaalde deelstaten een wapenvergunning nodig voor het houden van een zogenaamd gevaarlijk ras. ik ben zelf vervend pitbull houder en ervaren met deze honden. heb jaren bang over straat gelopen met mijn pitjes tijdens het gewraakte uitsterfbeleid. daar politie het te moeilijk vond om oma met een kruising dikke slome staffer en een aso met agressieve vechthond uit elkaar te houden. en alle honden die ook maar lijken op een staffer/pitbull/kruising in beslag namen en de spuit in hun donder zetten.((althans door de dierenbescherming) ik ben altijd tegen dit uitsterf beleid geweest om deze reden. niet te spreken dat uitsterven van dit ras onmogelijk is (andere landen en hun beleid). Voor de DUIDELIJKHEID….HET LICHT AAN DE EIGENAAR!!!. geen hond/mens word agressief geboren. het is de omgeving en de opvoeding die zorgt dat deze honden dit gedrag vaak aangemoedigd door de eigenaar vertonen. MAAR: het is allang bewezen dat deze honden vaak dit soort eigenaren hebben en nu vraag ik me af? zijn de pitbulls en staffer en andere honden in deze lijst nu beter af nu de regeling agressieve diersoorten(R.A.D) is opgeheven ? en elke puber die net onder moeders vleugels vandaan is en toch wat bang is voor de grote boze buiten wereld een “”vechthond”” aanschaft .en wegens onzeker gedrag van de betreffende puber en zonder enige ervaring een pitbull aanschaft. NEE!!! de asiels zitten VOL met staffers/pitbulls/kruisingen/malossers. het is nu aan de asiels om deze honden vaak achtergelaten aan een doelpaal of boom die nu het vuile werk mogen opknappen en lijf en leden riskeren om een hond afgedankt door onervaren/asociale eigenaar mogen laten inslapen of trainen en herplaatsen onder haast onmogelijke omstandigheden. DAAROM EEN WAPENVERGUNNING! een wapen vergunning vereist het volgende: een bewijs van goed gedrag. nooit in aanraking geweest zijn met drugs en of het dealen hiervan. geen geweld,s delicten hebben gepleegd en van onbesproken gedrag zijn. geen bewijs van goed gedrag geen gevaarlijke hond. nu wil ik niet het kind met het badwater weggooien en een slag om de arm houden i.v.m. de uitzondering op de regel. EN BEN TEGEN HET REGULEREN VAN DE POLITIE VAN DIT BELIJD omdat dan weer de situatie ontstaat dat oma,s dikke vette luie staffer dood moet, maar i.p.v gewoon een papiertje aanvragen en klaar, i.p.v. de letter van de regels opvolgen zo als onze dienders zo graag doen als het hun zo uitkomt en alles weer in beslag nemen en de dieren bescherming opdragen om het vuile werk(inslapen)te laten doen. Uiteraard ben ik voor het aanlijn belijd voor deze honden op plekken waar mensen hun honden veilig uit moeten kunnen laten. pak de eigenaar aan en laat niet de hond de uiterste prijs betalen oor het wangedrag van deze hondenbezitters. een veilige wandeling voor alle honden.

  10. Wim pieterman zegt:

    Fenna, ben het helemaal met je eens. ik laat mijn hond uit en ruim zijn poep altijd netjes op!
    Maar in onze tuin en in onze straat waar wij wonen schijten en zeiken de katten maar raak. De penetrante lucht is onverdraagbaar. Bovendien vissen ze de goudwisselstandaard uit onze tuin.
    En dat mag allemaal maar…. Niemand die hier iets aan doet

    • janet zegt:

      Ik kom net terug van de Hoornse plas. Het valt mij op dat er steeds meer mensen zijn die poep niet meer opruimen. Ik heb het gevoel dat ik nog 1 van de weinigen ben. Ik had de parkeerplaats nog niet verlaten of zie een groep honden aankomen waarvan twee golden retrievers. 1 van deze honden gaat naast een bankje zitten te poepen. Ik zie de groep kijken en denk nog dat er vast wel 1 een zakje uit de jas gaat halen maar nee hoor…..op het moment dat de hond klaar is loopt de hele groep gewoon door en de dampende drol blijft netjes naast het bankje liggen. Ik ga de mensen die “zeuren” over onze honden steeds beter begrijpen. Deze groep hondenbezitters kwam uit Groningen en daar is deze site toch voor opgericht. Ik lees alleen maar dat Groningen een streng beleid voert maar nu is er een gebied waar de honden los mogen en wat doen we ermee???????????? Gewoon niet opruimen totdat de gemeente het zat is en ook dat gebeid gaat afsluiten. Maar volgens mij is dat helemaal terecht. Laten we dit gebeuren??? Er staan genoeg vuilnisbakken en zover hoef je dus niet met het poepzakje te lopen. Dat wilde ik even kwijt

      • Lucy Pijttersen zegt:

        Helemaal met je eens, Janet. We moeten elkaar corrigeren en andere hondeneigenaren erop aanspreken als ze de poep niet opruimen. Dat kan best vriendelijk, door een zakje aan te reiken, bijvoorbeeld. Overigens zou de gemeente/het meerschap ook zakjesautomaten kunnen neerzetten, dat gebeurt in andere steden tenminste wel.

    • Els zegt:

      Beste Wim en alle anderen, heel toevallig ben ik op deze pagina beland en ik krijg een beetje kramp in m’n tenen van het verschuiven van het poep en pies probleem. Ik heb een hond, ja. Maar ik heb ook al mijn hele leven katten. Mijn katten laat ik uit, 2x per dag, in alle vroegte en ’s avonds. Mijn katten doen hun behoefte op de daarvoor aangeschafte 4 kattenbakken of tijdens de uitlaat rondes. Katten begraven hun ieniemienie drolletje. Eerst graven ze een gat, soms zo diep dat je magma verwacht, daarin verdwijnt dan hun drol waarna ze deze met veel bombarie begraven. Honden doen dat niet, zij leggen (aangelijnd) Mnt. Everest overal neer, pal voor je deur desnoods. Het gaat hier niet om de dieren. Het zijn de eigenaren die de boel verzieken! Je schaft een hond of een kat aan, dan verplicht je jezelf tot opvoeder! Je hoort er voor te zorgen en het niet aan hun lot over te laten, je leert ze dingen aan en af, je speelt vooral veel met ze. Zo zou het moeten. Mijn katten zijn ’s nachts binnen, overdag ook als ik er niet ben.

      • Fenna zegt:

        Zo deed ik het ook met mijn katten ’s nachts en als ik niet thuis was binnen houden, maar ze deden het nog altijd het liefst buiten hun boodschap.
        Ik ken ook katten genoeg die het niet ondergraven, maar daar gaat het mij niet om.
        Het is de ongelijkheid, de katten en alle andere dieren wel en de hond niet.
        Als een paard een hoop mest achterlaat waar een grote hond nog iets van kan leren, worden daar geen maatregelen tegen genomen, is dat niet smerig dan?
        De hondenbezitter is vaak een sociaal mens die geen overlast wil veroorzaken, let wel vaak want niet iedere hondenbezitter is sociaal, maar de hondenbezitter is gemakkelijk te pakken omdat die vaak bij het hondje is als die z’n grote boodschap doet.

  11. Fenna zegt:

    Las vanmorgen in de Telegraaf dat ze in Napels uit hondendrollen genetisch materiaal inzamelen en aan de hand van die gegevens wordt je dan bekeurd.
    Van dierenartsen wordt verlangd dat ze bloed afnemen van een hond en dan een genenbank gaan bijhouden.

    Je moet er toch niet aan denken dat ze hier de beschikking krijgen over deze opsporingsmethodes.
    Als het zover komt zoek ik een dierenarts die hier niet aan meewerkt.
    Anders moet je nog aan de valium om je hond uit te laten, want als hij of zij een grote boodschap doet op een plaats waar jij niet bij kan omdat je te stijf bent om te bukken en het ligt ook nog eens op een plaats waar het géén overlast veroorzaakt zal de BOA het niet schuwen om wel een testje te doen.

    Het is van de zotte dat een kat vrij mag rondlopen, piesen, poepen en jagen naar hartenlust waar hij of zij wil en wij als hondenbezitters “omdat wij nu eenmaal bij onze hond aanwezig zijn tijdens het uitlaten en daarom een makkelijk te pakken zijn” voor al deze handelingen beboet worden.
    Laten ze ook alle katten maar verplicht chippen en een genen bank voor katten maken en die ook een bon geven als ze weer eens in jou tuin of zandbak hebben gekakt.
    Kattenliefhebbers begrijp mij goed ik heb NIETS tegen katten, ik heb er zelf genoeg gehad en er veel plezier aan beleefd, het gaat mij om de ongelijkheid.
    Ieder dier heeft recht op vrijheid en moet niet onnodig geketend worden.
    En waarom moeten wij als hondenbezitters zo onnodig opgejaagd worden want stel, je staat net te praten in een losloopgebied, jou hond doet net zijn grote boodschap buiten jou gezichtsveld en de BOA ziet het, ik ben er helaas nog geen één tegengekomen die enig begrip heeft voor zo’n situatie, maar wel genoeg die ondanks jou uitleg en verzoek tot enig begrip voor zo’n situatie het bonnenboekje pakt.

    • janet zegt:

      ja maar als de BOA het kan oprapen voor een test kan jij dat toch ook?

      • Fenna zegt:

        Ik heb het over NIET KUNNEN opruimen om dat je er te stijf voor bent of een operatie hebt ondergaan kortom een goede reden hebt dat je het niet kan opruimen.
        Als het dan onderaan een vijverrand ligt of in de struiken kan ik mij niet voorstellen dat overlast geeft.
        Wat je in een ander stukje schrijft dat er naast een bankje een grote boodschap wordt gedeponeerd en niet opruimt vind ik ook niet kunnen en dat kan redelijker wijs wel met speciaal opruimmateriaal een ‘poop scoop’ opgeruimd als je niet kan of mag bukken, maar dat kan je rechtopstaand doen, door de struiken kruipen of een schuine vijverrand afdalen niet.
        De boa’s zijn vaak fitte kerels die geen artrose hebben of iets anders hebben waarom ze niet kunnen bukken.

  12. Wim pieterman zegt:

    Katten
    Als hondenliefhebber vraag ik mij af of al die doldwaze regelingen van de Gemeente Groningen
    wel zo nodig zijn. Uiteraard laten wij onze hond uit. ’s Morgens vroeg om half zes mag ie lekker vrij rennen in het Sterrebos en ’s avonds maak ik een rondje in het Zuiderpark. Altijd aangelijnd en een piepzakje bij de hand. Maar………. elke keer bij thuiskomst word ik weer verrast door de penetrante geur die katten in onze tuin verspreiden. Niet normaal meer! Kattenbezitters houden hun dieren niet binnen. Katten zwerven ’s nachts door de buurt. Onze hond is panisch voor katten en af en toe heb ik moeite om hem rustig aan de lijn te houden. Tja, mijn gevoel is dat de eigenaar van een hond wordt gestraft en de bezitter van katten een vrijbrief hebben om hun dieren maar overal te laten lopen. Daar hoeven ze zelfs geen belasting voor te betalen……..

  13. Fenna zegt:

    Graag wil ik even een waarschuwing geven.
    In het park Selwerd zit BLAUWALG in de vijvers, het ergste is de vijver naast de moskee in het park.
    In die vijver drijft inmiddels een dikke laag groen/blauwe smurrie.

    • Sandra zegt:

      In het Paterswoldse Meer van hetzelfde laken een pak. Stinkende en blauw/groene smurrie. Het Meerschap en het waterschap Noorderzijlvest hebben een algehele waarschuwing uit doen gaan voor het hele Paterwoldse/Hoornse Meer. NB: dit geldt niet voor de Hoornse Plas!

  14. Inger zegt:

    Misschien heb ik wel een paar goede ideeën voor het verbeteren van het beleid:
    1. BOA’s worden aangesteld voor maximaal 6 maanden, Bijvoorbeeld van 1 april tot 1 oktober. Tijdens de wintermaanden mogen de regels wel wat soepeler. Een soort gedoogbeleid dus; daar is Nederland toch wel mee bekend?
    2. BOA’s hebben minimaal een MBO 4 niveau en worden gescreend op hun beordelingsvermogen. Ze moeten namelijk kunnen onderscheiden wie ze wel, en wie ze niet dienen aan te spreken. Ze moeten dan ook opgewassen zijn tegen de types die ze moeten aanspreken, en dat zijn niet de types die ze nu bekeuren. Verder moeten ze de Nederlandse taal goed beheersen, zowel mondeling als schriftelijk.
    3. De hondenbelasting wordt afgeschaft. Wat een discriminerende belasting! Als de gemeente die belasting toch echt denkt te moeten innen, dan moet het geld ten goed komen aan hondeneigenaren. Ik denk bijvoorbeeld aan laagdrempelige cursussen in de parken. Hier zouden ook cursussen gegeven kunnen worden aan mensen die bang zijn voor honden. Zo worden hondeneigenaren en mensen zonder hond dichter bij elkaar gebracht en ontstaat er wederzijds meer begrip.

    • Fenna zegt:

      Hallo Inger,

      je idee is symapthiek, maar de boa’s kunnen niet aangesteld worden voor een half jaar, zij moeten ook andere dingen handhaven en hebben jaarrond werk te doen jammer genoeg, maar wij honden bezitters hadden dan tenminste wel een half jaar rust.
      Sellectief bekeuren doen ze ook hoor, wees niet ongerust als je een asociaal type bent of een agressieve hond hebt of een type vechthond laten ze je ook ongemoeid, nee Jan met de pet de brave burger die durven ze wel aan te pakken, daar krijgen ze weinig weerstand van.
      Krijg je een boete vecht het aan, teken VERZET aan en ga geen bezwaar aantekenen want dat moet je eerst betalen en geef je eigenlijk toe dat je fout was, bij VERZET hoef je niet eerst te betalen en dan kan het wel een jaar of langer duren voordat je iets hoort.

      • Inger zegt:

        Dag Fenna,
        Dat de BOA’s selectief bekeuren hebben we helaas al twee keer ondervonden. Bedankt voor je tip over verzet aantekenen, want dat gaan we zeker doen. Ik wist niet dat er verschil was tussen bezwaar en verzet. Wat betekent het verschil inhoudelijk? Teken ik dan verzet aan tegen de aankondiging, of tegen de officiële aanslag van het CJIB?

    • Fenna zegt:

      Hallo Inger,

      eerlijk gezegd weet ik het verschil niet exact tussen verzet en bezwaar behalve dat je bij verzet, vooraf NIET mag betalen ( staat ook op de aanslag die je krijgt van het CJIB ) en bij bezwaar vooraf MOET betalen en daarmee eigenlijk gelijk toegeeft dat je fout zat, maar misschien kan iemand anders van het forum jou hier wel een duidelijk antwoord op kan geven.
      Sucses met je verzet, ik heb na vier maanden nog steeds niets gehoord.

      • Inger zegt:

        Dank je, ik teken zeker verzet aan 🙂

      • Henk Straatman zegt:

        Ik meende ergens te hebben gelezen, dat een N… ehh… BOA moet hebben GEZIEN
        dat een hoopje uit een Hond op de grond valt, om daarvoor een boete uit te delen.
        Als de betreffende Hond dus slechts een plas heeft gedaan, kunnen ze dat niet hebben
        gezien.
        Een bon wordt altijd op AMBTSEED uitgedeeld, dus pleegt zo’n figuur MEINEED.
        Daarop staat een gevangenisstraf van 1 jaar !

      • janet zegt:

        In beide gevallen hoef je de eerste keer niet te betalen. Pas als je verzet of bezwaar wordt afgewezen dan moet je zekerheidstelling geven en moet de bekeuring betaalt worden. Dan doe je weer een bezwaarschrift naar de OVJ en wordt het geld terug gestort als de bekeuring geseponeerd wordt. Het verzet kan wel drie jaar duren. Dan seponeren ze vaak omdat het te lang gaat duren. Ik bel meestal even na een jaar hoe het ervoor staat. Daar gaat het vaak mis omdat mensen al hebben betaalt dus het erbij laten zitten.

      • janet zegt:

        Meineed kun je pas plegen als je voor de rechter je vingers in de lucht hebt gestoken en dan niet de waarheid spreekt

  15. Martin zegt:

    Zou het een idee zijn om met de gemeente te overleggen over de Hoornseplas. Vanaf 1 oktober tot 1 maart kunnen de honden maandag t/m vrijdag loslopen. Waarom kan dit ook niet in de weekenden in deze periode? Als je doordeweeks werkt en thuiskomt in deze periode is het al te donker om daar veilig te kunnen lopen. Het weekend is dan de enige optie en helaas moeten de honden dan aan de lijn.

  16. maaike pypekamp zegt:

    Pleeggezin gezocht

    Lief, aanhankelijk hondje (Tibetaanse Spaniël) die gek is op het buitenleven zoekt betrouwbaar baasje met buitenterrein/tuin.

    In verband met reizen moet ik voor mijn lieve hondje een oppas of deel eigenaar vinden, liefst een pleeggezin in de buurt van Groningen. Oorspronkelijk hebben wij Boka geadopteerd in ons familie maar nu, 4,5 jaar later, zijn de kinderen uit huis en de nieuwe vriendin van mijn ex is geen dieren liefhebber.
    Ik reis vaak voor mijn werk en zoek daarom een vertrouwde, liefdevolle, en mooie omgeving waar mijn hond met plezier kan gaan als ik weg moet. Natuurlijk kan de pleeggezin ook Boka te logeren hebben als ik thuis in Groningen ben.

    Boka T. Kotorska (genoemd naar zijn geboorte plek in Montenegro) is een gehoorzaam, lief, knuffelbeest die gek is op snuffelen, rennen, en jagen (heb je last van muizen – dat lost Boka wel op!). Liefst is hij de hele dag buiten en ’s avonds na een maaltijd wil hij even spelen of ligt hij gezellig aan je voeten. Hij houdt van mensen al geeft hij soms gemengde signalen af. Hij is niet erg geïnteresseerd in andere honden en, al is hij een jager, heeft hij wel respect voor katten, vooral als ze binnenhuis zijn. Poesen buiten wil hij achteraan rennen. Hij kan wat minder goed omgaan met hele jongen kinderen.
    Gezondheid: Boka is gecastreerd, ingeënt, ontwormd, en kern gezond.

    *Vergoeding: Ik wil graag een goed huis en zal alle onkosten tijdens zijn verblijf/bezoekjes betalen. Als blijkt dat Boka het echt naar zijn zin heeft in de pleeggezin, ben ik bereid om te overwegen om hem daar permanent te laten blijven (indien de pleeggezin dat wilt) maar dat is niet mijn uitgangspunt.

    Twijfel je? Ik kom graag vrijblijvend even langs voor kennismaking.
    maaike@pypekamp.nl
    Tel: 068 7227 137

  17. R. zegt:

    [quote]en tot over maat van ramp krijg je meestal ook nog een grote bek.[/quote]

    Dat merk ik tegenwoordig steeds meer en meer dankzij het fijne hondenbeleid. Doordat er nu onzinnige regeltjes zijn gaat iedereen op z’n strepen staan. Honden die vanwege agressie eigenlijk niet los kunnen lopen in de losloopgebieden nu los, mensen op straat die van mening zijn je te moeten vertellen hoe ver ik mijn riem mag laten vieren en mensen die denken dat ze mensen ook in losloopgebieden moeten vertellen dat een hond overal aangelijnd moet worden.

    Wandelen met je hond is gewoon minder fijn door alle commotie. Enerzijds kijk ik steeds over me schouder of er niet een BOA naar me staat te loeren vanachter een boom als ik op een zomerse dag geen zakje bij me heb en anderzijds is het wachten totdat je weer een grote bek krijgt van iemand die denkt zich met je hond te moeten bemoeien terwijl ik op dat moment niets fout doe.

    • Fenna zegt:

      Ik ken het.
      Een tijd geleden liep ik in het park Selwerd en toen mocht mijn hond nog zijn behoefte doen zonder dat ik het moest opruimen, komt er een oudere man naar mij toe en begint met een taalgebruik waar ze op de vismarkt nog de oren van zouden klapperen en gaat mij de les lezen dat ik de stront van mijn (volgens hem) schijthond moest gaan opruimen want zijn kleinkinderen konden er wel eens in trappen als ze eendjes aan het voeren waren.
      Ik probeer deze man op een vriendelijke manier uit te leggen dat ik niets verkeerd doe en mijn recht sta en er niets mis mee is dat kinderen leren uitkijken waar ze hun voeten neerzetten, ze letten toch ook op bij het oversteken, maar niets mocht baten.
      Ik heb hem tenslotte het advies gegeven eens bij Pearl langs te gaan voor een bril zodat hij goed kon zien waar de hoop van mijn hond lag, zo dat hij de hoop goed kon zien want zijn ogen zijn volgens mij behoorlijk slecht omdat mijn hond is nogal groot is en een aardig heuvellandschap achter laat.
      Kort geleden aan de paddepoelsterweg kom ik een fietser tegen die mij de huid vol scheld over mijn hond z’n hoop tussen het gras van 60cm hoog.
      Aan de andere kant van de sloot staan een groep paarden welke hopen achter laten waar mijn hond een week voor nodig heeft om te produceren.
      Etc. etc. etc.
      Ben benieuwd of ze ook zo’n grote mond hebben als je een kleurtje hebt en een dikke pitbull laat loslopen of kakken.

  18. ak.mulder zegt:

    Ina Mulder
    Het beleid vind ik knudde, ze willen straks nog maar 2 uitren gebieden hebben, wat me opvalt is dat je er met de auto of openbaar vervoer heen moet om je hond uit te laten rennen, zelf pak ik zomers de fiets maar ’s winters zit dat er niet in, en hoe moet dat met al die andere mensen die niet instaat zijn of het te druk hebben om elke keer zo’n eind te reizen om hun hond lekker uit te laten, en dat terwijl er overal leuke plaatsen zijn, bij ons is daar het Sterrenbos nu mag het nog.
    Ik vind dat ze wat aan al die fietsers moeten doen die daar zijn waar ze niet horen, en ook echt niets te zoeken hebben, alleen maar omdat de weg door bv het Sterrenbos iets korter is, en tot over maat van ramp krijg je meestal ook nog een grote bek.

  19. Henk Straatman zegt:

    Nieuw uitrengebied ?

    Hedenmiddag vond ik langs de weg groningen-Zuidwolde-Bedum
    een interessant veld, vanaf groningen c.a. 200 a 300 m voorbij de rotonde aan de rechter kant.
    Helaas geen parkeermogelijkheid, dus in de berm.
    Schelpepaadjes, maar geen bankje(s). Dus zelf een klapstoeltje meenemen.
    Weet iemand of daar dezelfde idiotie heerst als in groningen ?
    Kan haast niet….

  20. Henk Straatman zegt:

    Hallo allemaal.
    Ter info: Ik heb hedenmiddag een advocaat ingeschakeld, en hem de nodige informatie
    toegezonden. Hij zal begin volgende week weer contact opnemen, om te kijken hoe er
    een proces is aan te spannen, en of de regeltjes überhaupt enige geldigheid hebben,
    omdat ze niet naleefbaar zijn. Dus iedereen is volgelvrij met deze regels.

  21. nico van dijk zegt:

    beste siepie, ik weet niet waarom jij en duffie deze meneer aanvallen, ik hoop toch dat jullie wel begrijpen wat deze meneer bedoelt. hij bedoelt dat hij niet dik in de bankbiljetten zit zoals sommige
    mensen hier, en dat hij met een laag inkomen een goede tik krijgt van die dikke boetes, en hij daarvoor dingen moet laten en met het beetje geld heeft hij meschien wel een diertje uit het asiel gehaald en zijn leven gered,
    weet jij toch niet? dus heeft hij meschien wel meer voor zijn hondje over dan jij >>
    val zulke mensen niet aan, maar strijd maar dat zulke mensen het beter krijgen, en wat meer tegen de gemeente groningen, de veroorzaker van dit alles of werk je soms voor hun?

    • Duffie zegt:

      Beste Nico,
      Ten eerste werk ik niet voor de gemeente.
      Ten tweede ben ik zeeeeeer tegen dit hondenbeleid hier in Groningen.
      Ik ben het ook helemaal beu die regeltjes en zal er dan ook niet aan meewerken.
      Ik ben uberhaupt helemaal tegen Nederland en zijn kneuterige regeltjes.
      Want waar zijn de regeltjes voor de kattenbezitters en hun liefjes die mijn tuin bevuilen.
      En die lieve jeugd die de straten en parken bevuilen met hun leeggegeten zakjes
      chips en leeggedronken blikjes die ze zo maar in het wild rond gooien.
      Want dit verteerd nooit weer terwijl de uitwerpselen van onze honden dat wel doen.
      Maar het gaat mij er maar om als je een onterechte bekeuring niet kan betalen om er dan maar voor te verkiezen om thuis te blijven met het hondje. Dan doe je het dier een hoop tekort mee en ik vindt het persoonlijk een vorm van dierenmishandeling.
      Maar als je de andere inzendingen van deze meneer Straatman leest dan heeft hij wel meer rare suggesties die nergens op slaan.
      En indien je geen geld hebt om voor je huisdier te zorgen (met name ook een bezoekje aan een dierenarts wat er ooit een keer aan zit te komen) dan lijkt mij dat hij dat ook niet heeft. En dan moet je zo verstandig zijn om geen huisdier aan te schaffen.
      Want wat betekent dat dan voor zo’n hondje? Zelf knutselen aan zo’n beestje omdat je anders dan 3 maanden geen boodschappen kunt doen?
      Er zijn helaas TE VEEL mensen die daar niet bij stil staan en dat gaat ten koste van het
      huisdier. Is dit in jouw ogen dan de ware dierenliefhebber die geen geld heeft om zijn
      hond te kunnen onderhouden ?

      Duffie

  22. nico van dijk zegt:

    ja zoals bekend geeft groningen weer het goede voorbeeld ,zoals studenten huis vestigen in eengezins woningen,achter gelukkig voor de 2e keer getrouwde mensen alemetatie af trochelen ook van de meeverdienende nieuwe partner ,mensen op kosten jagen met forems en trams,geen mensen aan werk helpen maar laten barsten bij ontslag. politie die niet in aktie komt als je nieuwe met zuur verdiende centen je nieuwe velgen gejat worden, en je auto bschadigt op stenen staat,erger ,ze komen niet eens kijken [ vinkhuizen ]
    MAAR WEL BOETES UITDELEN AAN GEHANDICAPTEN EN NETTE MENSEN DIE HUN HOND VERPLICHT VAST MOETEN HEBBEB {ZEER VEEL KANS OP VERHOOGDE AGGRESSIEVAN DE HOND< DIE NIET MEER MET SOORTGENOTEN KAN SPELEN ZONDER VERSTRIKT TE GERAKEN IN TOUWEN}
    GEMEENTE BEDANKT, NU WEET IK HET WIJ ZIJN DE CRIMINELEN WIJ HEBBEN EEN HOND FOEI FOEI STOUTE BURGER

  23. Henk Straatman zegt:

    Ter info voor de ´club´ in Park Selwerd, en de rest:
    Voorlopig durf ik niet meer buiten te komen met Lucky.
    Als ik 1 boete moet betalen, kan ik maandelnag niet eten.
    En, zoals ik elders reeds schreef, ik ben niet in staat om
    het hele veld af te zoeken, of er een hoopje van Lucky ligt.
    Stel dat je een breedte van 1 meter kunt afscannen per loop,
    dan moet ik dus 150 x 200m door dat gras/moeras ploegen
    met de rollator. Dat is bijelkaar 3 kilometer !!
    Nou, van mijn huis tot aan het park is c.a. 1 km op een verharde
    weg, en dat is voor mij al te ver !
    Ze willen die stomme tram wel erg graag !
    Ze brengen de Hondeneigenaren in een positie, dat er in geen
    geval onder een boete valt uit te komen!
    Want stel nou, dat je op dat veld een hoopje hebt gevonden.
    Komt zo´n Boa jou TOCH een boete geven, want DAT hoopje
    was niet die van jouw Hond, maar van iemand anders….
    (Dus heb je het hoopje van JOUW Hond laten liggen)

    • Henk Straatman zegt:

      Ik kwam een tikfoutje tegen, soms werkt het keyboard niet goed.
      De af te scannen afstand door het park, 150 keer 200 meter is natuurlijk geen
      3 kilometer, maar 30 kilometer !! En dat moet je elke dag afleggen, om het hoopje
      van jouw Hond te kunnen vinden ?

    • Duffie zegt:

      Hallo Henk,
      Heb je er dan wel verstandig aan gedaan om een hond aan te schaffen?
      Als jij na een boete maandenlang niet kan eten neem ik aan dat je als je geen boete hebt gehad ook weinig geld hebt.
      Hoe geef jij je hond dan te eten? En stel : het beestje moet naar de dierenarts
      doe je dit dan ook maar niet, omdat je dan maandenlang geen eten kan kopen?
      Als je een hond aanschaft moet je de voors en tegens tegen elkaar afwegen.
      Als je te weinig geld heb moet je geen hond aanschaffen, want dan doe je je dier daar een hoop te kort mee, want na het artikel gelezen te hebben, komt het beestje nu
      ook niet meer naar buiten. ARM DIER !!!!!!!!!!!!!!!

      • siepie zegt:

        Ik ben het helemaal met de schrijver Duffie eens.
        Als een boete al maanden lang geen voedsel meer betekend, mag je hopen dat je arme hond nooit ziek wordt, dan rest hem waarschijnlijk een spuitje, of een kommerlijke hongerdood.

  24. Henk Straatman zegt:

    Wat zou een rechter ervan zeggen, dat je een boete moet betalen, omdat je z.g. een hoopje
    niet hebt opgeruimd, ´s avonds om c.a. 23.00 uur. In park Selwerd is geen enkele straat(lees:
    veld) verlichting, dus het is volkomen donker.
    AEn dan moet je, met een rollator, door een moeras, waarin je tot je enkels wegzakt, een veld
    van c.a. 200 x 150 m afzoeken naar een hoopje.
    En dan heb je een hoopje gevonden. Maar is die nu van jouw Hond, of van de mijne ?
    Ik kan me niet voorstellen, dat een rechter in zo´n situatie een boete handhaaft.
    Dus: Dat wordt verlichting plaatsen.
    Neen, mag ook niet !
    Er schijnen beschermde Vleermuiskolonies in het park te leven.

    Dus mensen: Allemaal pas ´s avonds, wanneer het donker is met je Hond naar buiten.

    Natuurlijk kun je nooit je lieve Hondenvriend(in) inruilen voor een klein varkentje,
    maar het zou een prachtgrap zijn. Aanlijnen ? Hoezo ? Dat is toch voor Honden ? Dit is
    een Varkentje. Poep opruimen ? Hondenpoep, geen varkenspoep HAHAHA.

    Groeten,

    Henk

  25. anna zegt:

    Is leuk maar geen oplossing.Stel zo n gebied komt bij de held,iemand uit bv oosterpark zonder auto heeft er dan niets aan.Als je bij de held lopend(niet elke hond is geschikt om te rennen naast de fiets) bent aangekomen heeft een lekkere wandeling weinig nut.Iedereen hoort in zijn of haar woonomgeving lekker te kunnen wandelen.

  26. Kora Oldert zegt:

    Kunnen we ook als vereniging naar de rechter stappen? Ik heb met verschillende brieven bezwaar gemaakt tegen dit associale beleid, ben op de hoorzitting geweest. Heb naar mijn gevoel alles gedaan wat ik kon doen. Ik heb deze week de uitspraak van de hoorzitting ontvangen. Daarin kun je dan nog eens in bezwaar, maar dan moet je naar de rechtbank. Om dat nu als individu te gaan doen? Kunnen we dat niet als vereniging doen? Lees: http://weblog.kordevries.net/ Volgens mij nemen we te klakkeloos aan dat de gemeente het wettelijk wel juist zal hebben en zijn we TE aardig door maar in hun bezwaarprocedures mee te gaan.
    groeten Kora

  27. Fenna zegt:

    Achter op het Zernike complex is een gronddepot, misschien zou dat in de weekends open mogen voor hondenbezitters met honden uiteraard.
    Lijkt mij erg leuk met al die heuvels, er wordt geen gifgrond gestort.
    Ik weet alleen niet of er ook risico’s zijn betreffende drijfzand omdat er door de week vaak nieuwe grond gestort wordt.

  28. R. zegt:

    Het suikerunieterrein zou inderdaad een prima plek zijn. Achter de fabriekshal die er nu nog staat heeft de suikerunie volgens mij ook nog een grondbank. Volgens mij is daar ruimte genoeg.

  29. R. zegt:

    In Heemstede is een omheind stuk grond cq. bos binnen Wandelbos Groenendaal waar honden los mogen lopen en waar (behoudens de paden) geen opruimplicht geldt. Als ik daar kom lopen daar zeker 40 tot 80 honden rond. Op een mooie zonnige dag misschien nog wel 2 tot 3x zoveel. Zo’n plek is ideaal voor mijn honden (Beagles) die gewoon niet altijd netjes onder appel staan, maar die ik wel graag eens los wil laten lopen. In Groningen bestaat zoiets niet en kan ik mijn honden simpelweg nergens los laten lopen. Als dan straks ook nog overal een opruimplicht geldt is de lol er wel een beetje af.

    Ik heb het hier dus niet over een losloopgebied zoals die nu in Groningen bestaan. Dat zijn vaak kleine parkjes of plekken waarbij de hond makkelijk van losloopgebied naar niet-losloopgebied kan lopen. Het is echt een stuk groen voor honden en hun baasje. Geen wielrenners, geen geirriteerde hardlopers, etc. Hierdoor worden ook conflicten voorkomen.

    Is zo’n losloop gebied iets waar de vereniging aandacht aan zou kunnen schenken cq. zo’n voorstel indienen bij de gemeente? Of in ieder geval het peilen van animo? Ik denk dat als er een dergelijk stuk grond bestaat dat het voor velen dan een dagelijks uitje wordt, wat overlast elders voorkomt. Voor mij in ieder geval wel.

    • Lucy Pijttersen zegt:

      Zo’n gebied als jij beschrijft bestaat inderdaad nog niet in Groningen. Het zal ook niet zo gemakkelijk zijn een geschikte plek te vinden, want het stedelijk groen wordt zeker bij mooi weer door veel verschillende mensen tegelijk gebruikt en dan is het dringen geblazen. Heb jij misschien een voorstel voor een plek waar zo’n hondengebied aangelegd zou kunnen worden? We weten dat iemand een plan heeft ingediend om op het Suikerunieterrein zo’n hondenlosloopgebied in te richten. Als dat gerealiseerd kan worden, zou dat zeker een goede aanvulling zijn.

Plaats een reactie